Whitmore


vodeći proizvođač inovativnih proizvoda i usluga koji povećavaju pouzdanost, performanse i životni vijek industrijskih dijelova. Proizvodi maziva visokih performansi, modifikatore trenja, opremu i sustave za podmazivanje, atikorozivne premaze, brtvila i sredstva za čišćenje koji zadovoljavaju specifične potrebe raznih industrija.

poveznica

Deacon


tvrtka specijalizirana za proizvodnju visokotemperaturnih navojnih i zglobnih brtvila te opreme za brtvljenje.

poveznica

Oks ulja i maziva

OKS_logo_rgb

OKS – Vaš profesionalni partner za specijalna maziva

OKS brend predstavlja vrhunske proizvode za smanjenje trenja, trošenja i korozije. Naš tribološki know-how osigurava da vaši strojevi i sistemi rade efikasno –   u najtežim uvjetima i u svako vrijeme. 

Naši klijenti u industriji i drugim djelatnostima cijene visoku kvalitetu i pouzdanost naših proizvoda više od 30 godina i impresionirani su kako najnovije tehnološke i ekološke zahtjeve pretvaramo u inteligentna i inovativna rješenja – globalno.

Proizvodi razvijeni od naših inženjera u Maisachu se proizvode prema strogim zahtjevima kvalitete. Prodaja i isporuka za cijeli svijet se također odvija ovdje, u našem modernom logističkom centru – just in time.

Zaštita okoliša i sigurnost korisnika su naši glavni prioriteti. Doprinosimo smanjenju tehnički uvjetovanih opterećenja za okoliš i ljude ne samo kroz brigu i sustave zaštite okoliša, već i kroz proizvodnju najnaprednijih maziva – iz uvjerenja.


OKS kemoteh proizvodi

OKS mox tehnologija

PASTE
 • OKS 200
 • OKS 220/221
 • OKS 250/2501
ULJA
 • OKS 300
 • OKS 340/341
 • OKS 350
 • OKS 354/3541
 • OKS 670/671
MASTI
 • OKS 410
 • OKS 420
 • OKS 450/451
 • OKS 4100
 • OKS 4200

OKS maziva za prehrambenu industriju


OKS ulja

Ulja s najkvalitetnijim aditivima za pouzdano i dugotrajno podmazivanje Ulja dobro odvode toplinu nastalu na mjestu podmazivanja. K tome imaju dobra svojstva uvlačenja u dijelove i močenja podmazivane površine. Zatose podmazivanje uljem koristi uvijek pri visokim temperaturama ili velikim brzinama. Tipična područja primjene su zupčanici, lanci, hidraulika i kompresori.

OKS suha maziva

Suha maziva – alternativa za specijalne slučajeve Suha maziva uvijek sadrže kruta maziva a mogu biti u obliku krutih maziva u obliku praha, glatkih kliznih filmova te kemijski vezanih obloga. Kemijske obloge su kruta maziva (obično MoSs, grafit ili PTFE) koji su otopljeni u organskom ili anorganskom vezivu. Kako bi se omogućilo kvalitetno nanošenje obloge, dodaje se otapalo koje za vrijeme sušenja ili očvršćivanja isparava. Mogu se nanositi uranjanjem, prskanjem ili bojanjem, ali samo nakon temeljite pripreme površine.

OKS proizvodi za održavanje

Proizvodi za svakodnevni rad u održavanju OKS kemotehnički proizvodi za odrţavanje su razvijeni posebno za sloţene zahtjeve u odrţavanju i montaţi. Bez obzira na kritične uvjete rada kao što su velika opterećenja, visoke temperature ili agresivni uvjeti okoline poput prašine ili korozivnih medija, djelotvornost naših proizvoda će Vas uvijek obradovati.

OKS paste

Paste za laku montažu i demontažu Sastav i struktura pasta je slična mastima. Razlika je u tome što je kod pasta količina ugušćivača i krutih maziva znatno viša. Time se osigurava pouzdano podmazivanje, odvajanje i zaštita od korozije u uvjetima ekstremnih temperatura, velikih opterećenja i agresivnih medija. Paste se koriste kod vijčanih spojeva kao i pri uprešavanju trnova, ležajeva i sl, zatim na zupčanicima, okovima, steznim glavama i kliznim ležajevima.

OKS masti

Masti za dugotrajno podmazivanje u teškim uvjetima rada Masti se sastoje od ugušćivača (sapuna) koji na sebe veže bazno ulje. Zbog toga mazivo ostaje na mjestu podmazivanja i osigurava stalnu zaštitu od trenja i trošenja, te brtvi i štiti mjesto podmazivanja od vanjskih utjecaja poput vlage i nečistoća. Maste se najčešće koriste u kliznim i kotrljajućim ležajevima, vretenima, brtvama, fitinzima, vodilicama ali i na lancima i zupčanicima.

OKS antikorozivna zaštita

Za pouzdanu zaštitu pri skladištenju i transportu, u svim vremenskim uvjetima.

okspalette_v3

oil ulja maziva oks